Nurselin Mutfağı Boşnak Böreği Tarifi

by Kadin Modasi on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı 15 Eylül 2015 tarihli show tv kanalında yayınlanan programında Boşnak Böreği Tarifi ve yapılışını ekranlarında izledik. Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programdan hemen sonra tarifleri ve hazırlanışlarını sitemizde paylaşıyoruz. Boşnak Böreği tarifini yapmak isteyenlere zaman kazandırmak için sitemizden izleyebilirsiniz.. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmaya devam ediyor.


Show Tv de Nursel Erginin sunduğu programda yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com 'da.









Boşnak Böreği Tarifi:

Boşnak Böreği Malzemeleri:
1 kilo un
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
1,5 kilo kabak
2 yemek kaşığı tuz
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Margarin

Boşnak Böreği Hazırlanışı:
Un, tereyağ, sıvıyağ, tuz ve su karıştırılarak böreğin hamuru yoğurulur ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirilir. İçi için kabaklar küçük küçük doğranır ve üzerine tuz ekilerek bekletilir. Hamur ikiye bölünür. Büyük bir masaya bez bir örtü örtülür. Hamur bezesi bu örtünün üzerinde önce oklava ile biraz büyüyyene kadar açılır. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağ sürülür ve bu kez elle dikkatlice çekerek açılır. Yufka zar gibi olana kadar büyütülür. Kabağın sıkılarak fazla suyu alınır ve arkası görülecek kadar ince ve büyük açılan yufkanın karşılıklı iki kenarına, içeriye doğru bir karış mesafe bırakılarak uzunlamasına serilir. Kabağın üzerine tereyağ gezdirilir. Sarkan hamur iç harcın üzerine kapatılır ve iki kenar da ortada buluşana kadar yuvarlanır. Bu işlemin sonunda uzun iki tane rulo elde edilir. Aradaki hamur kesilerek rolular birbirinden ayrılır. Margarinle fırın tepsisi yağlanır. Rulolar kendi etrafında döndürülerek tepsiye alınır. Böreğin üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Nurselin Mutfağı Boşnak Böreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 03:51

0 yorum:

Yorum Gönder