Nurselin Mutfağı Helle Çorbası Tarifi

by Kadin Modasi on 2 Ekim 2015 Cuma

Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Tokat ilinde Helle Çorbası tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.



Helle Çorbası Tarifi


Helle Çorbası Malzemeleri:
1 kangal sucuk
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Helle Çorbası Hazırlanışı:
Pirinç yaklaşık 3 su bardağı suyla haşlanır. Sucuk küçük küçük doğranır. Tavaya alınarak kendi yağıyla biraz kavurulur. Tencereye tereyağı ve sıvıyağ alınarak ısıtılır. İçine un konur ve kavurulur. 3 bardak kadar sıcak su yavaş yavaş ilave edilir ve hızla karıştırılır. Ardından haşlanan pirinç suyuyla beraber tencereye katılır. Kaynayınca içine sucuklar, pul biber ve tuz atılır. Bu şekilde 10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.

Ayrıca bugün Nurselin Mutfağın da Etli Tokat Dolması Tarifi tapıldı. Sizde tarifi uygulamak isterseniz. Sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 13:21

0 yorum:

Yorum Gönder