Nurselin Mutfağı Cennet Künkü Tarifi

by Kadin Modasi on 4 Ocak 2016 Pazartesi



Nurselin Mutfağı nda Cennet Künkü Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Cennet Künkü Tarifi

Cennet Künkü Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Bir fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
HAMURLARI AÇMAK İÇİN:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
Cennet Künkü Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su karıştırılır. İçine limon dilimi atılarak kaynatılır. Şerbet iyi kaynadıktan sonra Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamuru için yumurtalar, zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozu karıştırılır. Kontrollü olarak unu katılarak yoğurulur. Hamur 5 bezeye ayılır. 5 beze de nişasta ve un karışımının üzerinde incecik açılır. Yufkalardan iki parmak kalınlığında şeritler kesilir. Kurumaması için üzeri kapatılır. Şeritler tek tek alınır ve kızgın yağda çatal yardımıyla kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir ve rengi dönene kadar kızartılır. Hamurlar soğduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.Kolay Su Böreği Tarifi

Blog, Updated at: 09:50

0 yorum:

Yorum Gönder