Nurselin Mutfağı Bayat Ekmek Sıkması Tarifi

by Kadin Modasi on 4 Ocak 2016 Pazartesi


Nurselin Mutfağı nda Bayat Ekmek Sıkması Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:

Bayat Ekmek Sıkması Tarifi

Bayat Ekmek Sıkması Malzemeleri:
2 adet bayat ekmek
1 çay bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ceviz
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Su
Bayat Ekmek Sıkması Hazırlanışı:
Bayat ekmeklerin içleri ufalanır. Bulgur sıcak suyla yumuşatılır. Domates salçası az suyla seyreltilir. İçine pul biber atılarak karıştırılır. Ufalanan ekmeklerin içine yumuşayan bulgur, salça, rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, ince çekilmiş ceviz, zeytinyağı katılır ve yoğurulur. Elde edilen hamurdan küçük parçakar kopartılır. Elle sıkılarak şekil verilir ve arzuya göre marulla birlikte servis edilir.Cennet Künkü Tarifi

Blog, Updated at: 09:56

0 yorum:

Yorum Gönder