Ardanın Mutfağı Ayran Aşı Çorbası Tarifi

by Kadin Modasi on 16 Temmuz 2015 Perşembe

Ardanın Ramazan Mutfağı Ayran Aşı Çorbası Tarifi izle 15.07.2015, ekranlarda izlediğimiz tarif:
Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler;
2-3 avuç nohut
1 bardak buğday veya dövme
3 bardak yoğurt
ayran-asi-corbasi-ardanin-mutfagi-izle5 bardak su
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Karabiber
 
Hazırlanışı;
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Hazır haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız nohudu buğdayların pişmesine yakın ekleyin.
Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu tuz ve karabiber ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuda yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane veya dereotu ve hatta küçük küp doğranmış salatalık ekleyerek servis edin.

Blog, Updated at: 11:45

0 yorum:

Yorum Gönder