Nurselin Mutfağı Yoğurtlu Tahinli Kömbe Tarifi

by Kadin Modasi on 11 Ocak 2016 Pazartesi



Nurselin Mutfağı Yoğurtlu Tahinli Kömbe Tarifi

Yoğurtlu Tahinli Kömbe Malzemeleri:
Hamuru İçin:
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Muhallebisi İçin:
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt
Nurselin Mutfağı Yoğurtlu Tahinli Kömbe Tarifi
Yoğurtlu Tahinli Kömbe Hazırlanışı:
Hamuru için süt, kabartma tozu, tahin ve şeker bir kaba koyularak karıştırılır.Un ve sıvı yağ da eklenerek hamur haline getirilir. Hamur 5-10 dakika dinlendirildikten sonra pişireceğiniz hamuru tepsiye her yeri eşit olacak şekilde yerleştirilir. 180 derecelik fırında pişirilir. Muhallebisi için süt, şeker,tahin,un,yoğurt ve nişasta bir tencereye koyulup ocakta çırpıcı veya mikserle karıştırılarak muhallebi haline getirilir. Fırında pişen hamurun üzerine yine her yeri eşit miktarda olacak şekilde muhallebi dökülür ve tekrar fırına verilir. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Blog, Updated at: 10:50

0 yorum:

Yorum Gönder