Elma Dilimli Kek Tarifi Ardanın Mutfağı

by Kadin Modasi on 31 Ekim 2015 Cumartesi

Elma Dilimli Kek Tarifi Ardanın Mutfağı 


Elma Dilimli Kek Malzemeler:
150 gr tereyağı – oda sıcaklığında
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam karbonat
1 avuç ceviz – kırışmış
4 adet elma – elma dilim doğranmış + 2 yemek kaşığı esmer şeker
Üzeri için;
1 avuç ceviz – kırılmış
1 adet elma - küp doğranmış + 1 yemek kaşığı esmer şeker

Elma Dilimli Kek Hazırlanışı:
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ardından teker teker yumurtaları ilave edin, çırpmaya devam edin. Sütü ekleyin karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve cevizi ayrı bir kapta harmanlayıp, yumurtalı karışıma ekleyin, keki söndürmeden spatula ile karıştırın.
Elmaları bir tavada esmer şeker ile biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Keki kilitli kek kalıbına dökün. Ardından elma dilim olan elmaları saat gibi kenarlarına dizin.
Küp şeklinde olan elmaları ortasına serpiştirin. Üzeri için olan cevizi serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.


Blog, Updated at: 09:57

0 yorum:

Yorum Gönder