Nurselin Mutfağı Kopar Al Ekmeği Tarifi

by Kadin Modasi on 12 Ocak 2016 Salı


Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Kopar Al Ekmeği tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz

Kopar Al Ekmeği Tarifi

Kopar Al Ekmeği Malzemeleri:
Yarım kilo un
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ceviz
2 su bardağı su
1 tutam tuz
Kopar Al Ekmeği Hazırlanışı:
Hamuru için bir kaba un, kuru maya, şeker ve tuz koyulur. Bu karışımın üzerine ılık suda eklenerek çok sert olmayacak şekilde yoğrulup hamur haline getirilir. Üzeri kapatılıp mayalanması için beklenir. Esmer şeker ve tarçın bir kaba koyularak karıştırılır. Cevizler rondo dan geçirilerek ayrı bir kaba koyulur. Tavada tereyağı eritilir ve eridikten sonra bir kaba alınır. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır. Koparılan parçalar önce tereyağına, sonra esmer şeker ve tarçının olduğu kaba bandırılır ve kek kalıbına yerleştirilir. Kek kalıbındaki hamur bir sıra koyulduktan sonra çekilen cevizler serpiştirilir. Yine aynı şekilde kat kat sıralanan hamurların aralarına ceviz serpiştirilir ve son olarak hamurun en üst yüzeyine ceviz eklenir. 180 derecelik fırına verilerek 20 dakika pişirilir.

Blog, Updated at: 11:17

0 yorum:

Yorum Gönder